zaterdag 31 december 2011

Jaaroverzicht : WILFRIED


We kunnen daar kort over zijn, het was niet echt een superjaar.  Het was zelfs geen normaal jaar.  Het was gewoon ronduit één van de slechtste jaren uit mijn triatlonloopbaan.

Al begon het seizoen supergoed met een overwinning in de H40 in de thuistriatlon van Herderen.  Een leuke stage in Lanzarote volgde en voor het eerst ging ik mee op Epic.  Dat zorgde allemaal voor een goede conditie maar vanaf eind april was het enkel kommer en kwel.  Mijn rechterkuit gaf er de brui aan en Worms 111 was een afknapper alhoewel ik daar toch goed gefietst had maar weeral door die weerbarstige kuit moest opgeven na amper 500m lopen.

vrijdag 30 december 2011

Jaaroverzicht : JARNO

Voor Jarno was het zijn eerste jaar in de reeks H12.  Dat betekende dat er nu 200m moest gezwommen worden en 1500 gelopen.  Met 6 podiumplaatsen heeft hij het zeker niet slecht gedaan.  Een paar keer er net naast.  Een triatlon stage en daar een paar weken voor en achter duchtige trainingen zorgden er voor dat hij eind augustus en begin september eigenlijk zijn beste wedstrijden afwerkte in een sterk deelnemersveld.  Jammer dat op het Vlaams kampioenschap de conditiepiek net over was en hij net naast het podium viel.

Jaaroverzicht : JELLE

Omdat we toch met z'n 3 zijn ieder zijn eigen jaaroverzicht dan maar.

Jelle stond dit jaar voor het eerst aan de start van het zwemloopcircuit.  Het begon allemaal in Tongeren waar hij in zijn eerste wedstrijd al met een 4de plaats ging lopen.  Zijn zwemmen was nog niet van enig niveau.  Als je weet dat hij rond de jaarwisseling amper 50m kon zwemmen ...

dinsdag 27 december 2011

1500m

Ongeveer een jaar geleden zwom Jelle met veel moeite en touwhangen 50m ver en kreeg hij daarvoor een brevet, diploma.  Vorige zaterdag was het weer diplomatime.  Hij was één van de eerste die vertrok om zo lang mogelijk te zwemmen.  400-800 of 1000m hadden we in gedachten.  Na een snelle start kwam het verveelmoment.  Veel rondkijken, babbelen tegen de andere zwemmertjes, af en toe eens naar de bodem duiken, .. maar toch steeds meer meters op de teller plaatsen.
Eén voor één gingen de anderen uit het water.  Jelle bleef doorgaan.  Een klein uurtje later was hij de fiere bezitter van een 1500m zwembrevet.  Hij fier en wij zeker niet minder

Grenzen verleggen!!!




Wielerschool.be "Ijsberen in Neerpelt" by Mario Appermans

vrijdag 23 december 2011

Kerstcadeautip

Mocht je in laatste instantie nog op zoek zijn naar een goed kerstcadeau, misschien kan een waardebon uit de hieronder vermelde speciaalzaak wel het ultieme kerstcadeau zijn. Hohohoho :-))

woensdag 21 december 2011

Chrissie schrijft een boek

"A life without limits" zal het boek van Ironwoman Chrissie Wellington gaan heten.  Maar loop nog niet naar de betere boekhandel want het boek zal pas te koop zijn in mei 2012.
Volgens het persbericht zal het boek voor een stuk een soort van memoire zijn, een stukje zal een reisdagboek worden en natuurlijk zullen er 101 tips in staan over training, wedstrijdverhalen en wat er nodig is om een kampioen te worden zoals Wellington nu is.

Lees hier een stukje uit de press release

zondag 18 december 2011

Lopen op Terlaemen

Er worden gokjes gedaan op het aantal jaren dat het gaat duren eer Jarno mij gaat kloppen in een loopwedstrijd.  In Zolder vrijdag heeft hij al vast een unieke kans laten liggen.
Na maanden van blessureleed was ik sedert begin november rustig terug aan't lopen zonder de daarvoor altijd aanwezige pijntjes en blessures.  De loopconditie was niks meer waard en dat wees ook de lactaattest van begin december uit.  Daardoor wist ik ook dat een tempo van om en bij de 4'25/km het hoogst haalbare ging zijn. Het zou dus krap worden om voor Jarno te eindigen.

zaterdag 17 december 2011

Frankfurt levert IM slots in.

Wie volgend jaar in Frankfurt start in de hoop zich daar voor Hawaï te kunnen kwalificeren zal er rekening mee moeten houden dat van de 100 slots die de Duitse wedstrijd tot nog toe had er voor volgend jaar slechts 75 overblijven.
Frankfurt moet 25 stuks inleveren maar blijft samen met NY en Melbourne wel de grootste leverancier van Hawaïtickets.  Al zal dit een schrale troost zijn voor de age groepers want bv in de M40-44 zakt het aantal slots van 19 naar 15.
De organisatie biedt de ingeschreven atleten zelfs de kans om zich uit te schrijven met volledige teruggave van hun inschrijvingsgeld.

Lees hier hun nieuwsbrief

woensdag 14 december 2011

dinsdag 13 december 2011

Eerste Scandinavische Ironman

Zweden heeft de eer om als eerste Scandinavische land een Ironman te organiseren. Op 18 augustus 2012 zal Kalmar de "host city" zijn.  Kalmar dat al een volledige triatlon organiseerde de voorbije jaren met zo'n 700 deelnemers en 15000 toeschouwers hoopt dat het IM label hun wedstrijd een serieuze boost gaat geven.  Wie twijfelt daar nu aan.  Vanaf 20 december gaan de inschrijvingen open en ik denk dat het gauw gaat volzet zijn.

Hier meer info over de triatlon in het land van IKEA

Zoek je een reden om deel te nemen, nie ver zoeken, Zweedse toeschouwers kunnen echt wel uit de bol gaan (zie foto) :-)))

maandag 12 december 2011

Oeps, eentje minder!!!

Langs de ene kant schieten de Tristar organisaties als paddestoelen uit de grond maar aan de andere zijde van de medaille is het niet altijd rozegeur en maneschijn.   Tristar Berlijn is niet meer, is eigenlijk nooit geweest, en zal er ook nooit meer komen volgens het gekende concept.  Tristar en de plaatselijke organisatie (SCC Events) komen niet meer overeen en gooien de handdoek in de ring.  De wedstrijd stond gepland voor 1 juli 2012.  Atleten die reeds ingeschreven waren krijgen hun centen terug.

Lees hier de mededeling

donderdag 8 december 2011

70.3 goes Norway

Noorwegen haalt zijn allereerste  70.3 binnen.  Op 8 juli 2012 zal  Haugesund the place to be zijn.  Zwemmen in de Skeisvatnet, een klein meertje, waarna je met de fiets de kustlijn van de Noordzee blijft volgen om met het lopen te finishen in de haven van Haugesund. Inschrijven kan vanaf 14 december.
Meer info over de wedstrijd hier

Preview IM Hawai reportage

Komende zaterdag zend NBC een anderhalfuur (min de reclame zal dat een klein uurke zijn) durende reportage uit over de Ironman op Hawaï van dit jaar.
Kijk hier voor een korte preview