woensdag 27 februari 2013

Laat het feest beginnen

Dit weekend start, je kan het bijna niet geloven nu de winter amper de deur achter zich heeft dicht getrokken,  in ons landje het triatlon seizoen met de sprint in Herderen. 8° en een klein beetje wind, een sterk deelnemersveld (klik hier), ze gaan weer knallen ginder in Riemst.

Ook internationaal trekt het circus zich nu echt op gang.
Ironman Nieuw Zeeland (hier de pro mannen en hier de pro vrouwen) en Abu Dhabi (hier de mannelijke pro's en hier de vrouwelijke pro's) zijn de eerste echte clashen tussen de lange afstandstoppers.

Laat het feest maar beginnen

maandag 25 februari 2013

Sprokkels

Een kleine greep uit het Tri nieuws van afgelopen weekend

* Tristar is niet meer.  Starevents die de intussen bekende formule Tristar 111 organiseerde is failliet.  Te ver gesprongen? Waarschijnlijk wel, te snel groot willen zijn maar nu wel een 100 tal triatleten die gedupeerd zijn.

* Marino Vanhoenacker neemt de handschoen op in Ironman Melbourne tegen oa Cam Brown, Crowie en Eneko Llanos

* X-Terra specialist Tim Van Daele wordt 6de in X-Terra Zuid Afrika

* Hier een interview met Bart Aernouts over zijn deelname in Abu Dhabi

* Bij Leanda Cave, winnares in 2012 van zowel het WK 70.3 als Hawaï, is huidkanker vastgesteld.

* Onze kids waren er wel niet wegens ziekte maar hier toch een  filmpje over de Kids MTB run (oudere jeugd) van afgelopen zaterdag in Bolderberg.


vrijdag 22 februari 2013

Need for speed

Vorig najaar stond er een artikel in de krant dat de rijvaardigheid van mensen niet of nauwelijks verminderd met het ouder worden.  Maw een gepensioneerde kan dus even goed met de auto rijden als laat ons zeggen een 40tiger.

Deze week had ik weeral prijs.  Met hoed en al op tufte hij voor mij op.  En inderdaad, het artikel had gelijk.   De man reed strak en paste de verkeersregels toe zoals het moet.  Zeker is ook dat hij tegen de snelheid die hij reed bijna onmogelijk een accident kon maken.  Na een tijdje was ik het moe en ben er maar langs door gereden ...met de fiets. #needforspeed

donderdag 21 februari 2013

Maastricht krijgt triatlon

Een samenwerking tussen de organisatie van "Stein" en de triatlonvereniging  Ferro Mosae is uitgemond in het organiseren van een triatlon in Maastricht.  Op 21 september 2013 is er een kinderduatlon, een paratriatlon en een sprintje.  Zondag 22 september komen de jeugd en junioren aan de start en is er ook een kwartje. De Masters betwisten op zondag hun NK over de sprintafstand.  Toch straf dat een eerste organisatie al direct het naamkaartje NK krijgt opgeplakt.
De finish zou in hartje Maastricht zijn.  Verdere info is nog niet gekend.

dinsdag 19 februari 2013

maandag 18 februari 2013

Zumba




't moet niet altijd zwemmen, fietsen of lopen zijn.  De Jttl jeugd kreeg Zumba les.  Bekijk hier het filmpje

zaterdag 16 februari 2013

In the picture

Weer enkele opvallende foto's die de ronde deden. Het gaat vooral over gemotoriseerde voertuigen



Bij Uplace alleen het beste van het beste voor hun atleten, ieder een BMW team auto


Bij BMC roept de nieuwe teamtruck toch wel enige ?? op. Crisis??? Hij moet ook gedeeld worden met de mannen van Riis.

vrijdag 15 februari 2013

Boven en onder water



Knap filmpje van vorig jaar in Oostenrijk tijdens één van onze zwemtrainingen in de Wörthersee.  Zowel boven als onder water. Must see. Klik hier

Testen

Gisteren stond er opnieuw een 400m test zwemmen op het programma.  Deels als testcase voor de the boys en girls die in Herderen deelnemen en voor de anderen, waaronder ikzelf was het een goede waardemeter om te kijken of er de afgelopen maanden wel vooruitgang geboekt is.
De vorige test dateert van eind november 2012. De chrono stopte een paar maanden geleden op 5'53.
Ik had gisteren al tijdens de opwarming een vrij goed gevoel.  Ge hebt dat soms dat ge op voorhand al weet dat het niks gaat worden of in het andere geval dat het wel snor zit.  Gisteren was het dus moustache.  Maar toch is het altijd effe afwachten of de chrono er ook zo over denkt.  Ik vertrok niet te bruusk zodat ik ook niet stilviel na 150-200m maar het tempo nog kon verhogen. Ik kon mij ook een beetje optrekken aan Wim in de baan naast mij die even snel zwom.  Het verdict 5'44", 9 seconden sneller dan de vorige keer. Allez we zitten op het goede spoor.

donderdag 14 februari 2013

Open water zwemmen

Bekijk hier onze zwemtraining van afgelopen dinsdag.  Open water zwemsimulatie in het zwembad.

woensdag 13 februari 2013

Schouder "troubles"

Terug pijn aan de linker schouder.  Die waar ik in La Roche 111 mee de grond wat vlakker heb gemaakt.  Het gewricht dat even er uit schoot en toen er terug in blijft mij parten spelen.  Zal altijd wel een zwakke plek blijven.


zondag 10 februari 2013

Foto van de dag

Sven Nijs die nog snel door een toevallig aanwezige kinesiste wordt behandeld, voor een plots opgekomen rugprobleem, op de vloer van zijn mobilhome net voor de wedstrijd


En of het geholpen heeft, ze mocht naar huis met de zegebloemen

vrijdag 8 februari 2013

Peter Robertson maakt comeback

Mensen die het triatlon een beetje volgen kennen de Australier wel.  Hij is één van de beste Australische korte afstandsatleten. oa 3x ITU wereldkampioen, 2x Olympische Spelen.  Robertson stopte 2 jaar geleden met triatlon maar wil nu op 36 jarige leeftijd terugkomen om in 2014 proberen Hawaï te winnen.  Hij kwam op dat idee nadat hij in 2011 een marathon liep in 2u34 en na een hoogtestage zag dat hij nog steeds mee kon met de beste triatleten.
Hij wordt gecoachd door Matt Steinmetz die ook Crowie en Carfrae gewerkt heeft.  Eerste optreden van Robertson nu zondag 70.3 Geelong.

Lees hier het volledige bericht

donderdag 7 februari 2013

Juist gegokt

Zou ik op de weg gaan fietsen of toch maar de rollen vandaag.  Met die sneeuw en regenbuien was het toch effe wikken en wegen vooral omdat tussen de buien door de zon tevoorschijn kwam.  Uiteindelijk toch maar voor de rollen gekozen.  Buiten scheen evenwel het zonnetje maar ik moest er niet aan denken in zo'n bui terecht te komen.  Een uur ging voorbij en nog steeds scheen de zon. Miljaar dan toch de verkeerde beslissing genomen? Ik had het nog niet gedacht of de wolken schoven voor de zon en het begon stilletjes te regenen.  Nog geen 5' later viel de sneeuw-regen met bakken uit de lucht.  Oef dan toch goed gegokt. Anderhalf uur later zat de training er op, maar toch kleddernat, niet van de regen maar van het zweet.

woensdag 6 februari 2013

SVS zwemmen


Geen SVS zwemmen voor Jarno vandaag.  Kan ook moeilijk als ze u vergeten in te schrijven.  Nu een mens, in dit geval de leraar LO, kan al eens iets vergeten maar als dit al voor de 2de keer is (de eerste keer was hier) dan roept dit toch vraagtekens bij mij op. Maar misschien kan dit toegevoegd worden aan het "rijtje" jonge leraren hebben geen algemene kennis meer.  Zetten we daar bij jonge leraren hebben te weinig discipline!!! Misschien moeten ze hem net als bij de leerlingen maar eens een sanctie geven.

dinsdag 5 februari 2013

IM Japan is back

Na een pauze van 3 jaar zal er dit jaar op 31 augustus opnieuw een Ironman race in Japan doorgaan. En dit op een nieuwe locatie, Hokkaido, in het noorden van Japan.  De start en finish zal plaatsvinden in het stadje Toyako Onsen. Het zwemmen en lopen gaat door rond Lake Toya en tijdens de 180km fietsen zullen de atleten door een gigantisch mooi landschap rijden met op de achtergrond de Usu vulkaan. Er zijn 50 slots te verdienen voor Hawaï 2014.

Meer info vind je hier