woensdag 31 oktober 2012

3 for triatlon goes fishing


Jarno heeft naast triatlon ook nog een andere hobby, namelijk vissen.  Tot op heden had hij helaas nog nooit een vis op het droge gekregen, vandaag kwam daar verandering in, hij ving maar liefst 4 stuks. Het eerste exemplaar zie je hieronder, voor de geinteresseerden nog even meegeven welk soort vis, de spiegelkarper.


Nicola Spirig is zwanger


Soms raar hoe dat nieuws bij een mens komt.  Katrien Verstuyft krijgt van een dopingcontroleur te horen dat Olympisch Kampioene Nicola Spirig zwanger is. Ze gooit dit op twitter : "Nieuws moet je van een dopingcontroleur (atleten kennen geen verlof) vernemen: Spirig, Olympisch kampioene, is zwanger. Dubbelcheck = klopt!"

Na een kijkje op de site van Spirig moet je toch bijna heel het laatste nieuwsbericht doorlezen om volgende zinnen te vinden.

"Wir freuen uns, euch mitzuteilen, dass ich anfangs/Mitte Mai ein Kind erwarte! Reto und ich freuen uns sehr auf den neuen Lebensabschnitt und die neuen Herausforderungen! "

Maar stoppen doet ze niet, haar doel is en blijft Rio 2016

Lees hier zelf het bericht

maandag 29 oktober 2012

Prijsuitreiking Flanders Cup

Het Decor

Flanders Cup zwemloop : Jelle 2de H06




Flanders Cup Zwemloop : Jarno 3de H12



Wachten op de volgende prijsuitreiking


Flanders Cup triatlon : Jarno 2de Jeugd C

Gomez en Paterson winnen WK Xterra

Javier Gomez, de zilveren medaille in het triathlon van de afgelopen Olympische Spelen, heeft op het eiland Maui het WK Xterra gewonnen. De dag voor de wedstrijd was er een tsunami alarm waardoor heel wat hotels ontruimd moesten worden.  Gomez kwam daardoor tot 2u 's nachts opgesloten te zitten in een parkeergarage. Maar zelfs dat had geen vat op de Spanjaard die als eerste uit de toch wat ruwere zee kwam en verder de ganse wedstrijd in de top 3 vertoefde om  in het lopen het laken naar zich toe te trekken.

Bij de vrouwen was het Lesley Paterson die de nacht voor de wedstrijd in haar huurauto sliep die "vrij makkelijk" haar titel verlengde.

De Belgen.  Knappe prestatie van Antwerpenaar Yeray Luxem met een 9de plaats.  Tegenvallend was Jim Thijs die pas 26ste werd.  Verder was er nog de winst van Tim Van Daele in de AG 30-34 met een 30ste plaats overall.

Uitslagen hier

vrijdag 26 oktober 2012

Uplace traitlonteam ook nog in 2013

In 2010 engageerde Uplace zich om voor 2 jaar een professioneel triatlon team te steunen met het doel Belgische  successen te behalen in internationale triatlons.  Met 8 overwinningen en 23 podiumplaatsen in ironman wedstrijden werden deze doelen ruimschoots bereikt.
Dus ook in 2013 gaat Uplace door met de bestaande groep, maar de lat wordt nu iets hoger gelegd. Welke de ambities van de atleten zijn, zal duidelijk worden op de teampresentatie in januari 2013

woensdag 24 oktober 2012

Foto's van deze week







Stel je voor dat je net heel dringend moet en na lang zoeken deze rij gevonden hebt. De deur dicht gedaan hebt, je broek op je enkels hebt laten zakken, net de eerste spierontsluiting heeft plaats gevonden... en dan wordt het warm aan je achterste....









Rabobank gaat wel erg ver in het niet meer sponsoren van de wielersport













zwembad op Maui, dit weekend the place to be als je aan Xterra doet.



donderdag 18 oktober 2012

Jarno en Jelle laureaten in Flanders Cup 2012

De VTDL heeft de officiële uitslagen van de Flanders Cup prijs gegeven.

Wat ons interesseert zijn vooral de uitslagen van de zwemlopen en de Jeugd C triatlon.  Daarin zien we dat Jelle een 2de plaats pakt en Jarno op het 3de podiumtrapje mag staan.
In de Jeugd C ranking moet Jarno enkel Simon Folens laten voorgaan en pakt dus plaats 2.

ETL-JTTL doet het zeker niet slecht. In de Jeugdtrialon pakken ze 3 podiumplaatsen en in de zwemlopen kapen ze maar liefst 6x een podium weg.

Volgend weekend in Wachtebeke worden de prijzen uitgedeeld.

Bekijk hier de podia

Breaking news


Nu ook Neil Armstrong betrapt op doping

Bij een onaangenkondigde routinelijkschouwing heeft Usada 69 picogram clenbuterol in het bloed van de Amerikaanse astronaut aangetroffen.

De Usada heeft het dossier nu overgemaakt aan het Internationale Ruimtevaart Agenschap (IRA).
Algemeen wordt verwacht dat Armstrong postuum zijn titel van eerste man op de Maan zal moeten aanleveren. Die eer zou dan te beurt vallen aan zijn land- en ploeggenoot Buzz Aldrin, die in 1969 nipt de duimen moest leggen in de eindsprint van de race naar onze enige natuurlijke satelliet.

In de verdere verwikkelingen rond de zaak van Lance Arsmtrong blijkt nu dat hij nooit de tour heeft gereden, lees hier

dinsdag 16 oktober 2012

BK's 2013 en 2014

Afgelopen weekend heeft de BTDF de nationale Kampioenschappen voor 2013 en 2014 bekend gemaakt

Een selectie

* Eupen krijgt zowel in 2013 als '14 het BK long distance

* BK jeugdtriatlon 2013 opnieuw Zwevegem en 2014 Brasschaat

* Olympic distance : 2013 nog niet toegekend, 2014 Kortrijk
* Doornik een grote slokop is : in 2013 BK ploegendua -en triatlon, in 2014 BK jeugdduatlon, BK sprintduatlon en BK ploegentriatlon

Opvallend in 2013, behalve Eupen en Geel zijn alle kampioenen gekend voor 1 juni, ook in 2014 spelen de meeste BK's zich af in de eerste helft van het seizoen.

Bekijk hier de lijst van toegekende kampioenschappen

maandag 15 oktober 2012

Onder de loep Hawaï 2012


·       ·   Snelste looptijd  : Bart Aernouts 2u47'10", 13" sneller dan Andreas Raelert.  Dat het een zware editie was, vergelijking met snelste looptijd vorig jaar van Pete Jacobs 2u42'29".
·         Wat de fietstijd van Marino betreft in deze winderige editie, 4u25.  Lieto, deed er vorig jaar 7' sneller over en liep toen 3u55.
·         Eerste AG, Christian Müller M40-44, 24ste algemeen in 8u54'. 
·         Leanda Cave, winnares bij de vrouwen wordt 46ste algemeen.
·         Snelste looptijd bij de vrouwen komt van Sonja Tajsich.  Ze liep als enigste vrouw onder de 3u, 2u59'26 (werd uiteindelijk 4de)
·         Eerste vrouwelijk AG : Hilary Wicks F35-39, met 9u50 werd ze de 17de vrouw die over de eindmeet kwam.
·         Julie Moss kwam 30 jaar na die dramatische Hawaï van haar nu over de eindmeet in 12u35
·         Allerlaatste finisher werd Harriet Anderson in 16u59'19".  41" overschot op de tijdslimiet van 17u.
·         De oudste vrouwelijke deelneemster sister Madonna Buder haalde de bike cut off niet.
·         Opvallend dit jaar, niemand buiten tijd in het zwemmen
·         Bij de mannen daarentegen waren er maar liefst 3 finishers in de 80 plus cat. Winnaar de Japanner Inada Hiromu in 15u38.  Lew Hollander, de oudste finisher, 82, deed er 16u45 over.
·         Milos Kostic wint zijn AG M70-74 in 12u15.  Maar liefst 1u45 sneller dan de nummer 2
·         Ex wielrenner Laurant Jalabert wordt 13de in de M40-44
·         "Slechts" 3 AG atleten lopen hun marathon onder de 3u
·         USA haalde het meeste wereldtitels binnen, maar liefst 11 stuks en dat hebben ze vooral aan de vrouwelijke deelneemsters te danken die 10 van de 13 titels pakten.  België haalde met Sam Gyde en Stefanie Adam 2 stuks binnen.  Onze noorderburen blijven steken op 1 titel.

zondag 14 oktober 2012

Foto van de week

Vele mooie foto's van Ironman Hawaï maar deze zegt heel veel. Toen dacht hij nog dat een fles Cola hem ging redden, de ambulance bracht iets later redding!!! Great show from Bink, pitty he didn't succeed.

Jacobs en Cave

Schitterende wedstrijd, zware omstandigheden, veel wind en hot hot hot.  Een klasse Vanhoenacker die gokte en verloor maar de wedstrijd mee gemaakt heeft.  Super Jacobs, speelde zijn sterkste troef uit en won.  Raelert, den Andreas, pacete het zo goed dat hij vanuit de achtergrond nog plaats 2 kon pakken, it ain't over till its over.  Knappe Frederik van Lierde die mentale en fysieke slagkracht liet zien en op het 3de podiumtrapje mocht.  En wat van Bart Aernouts, snelste marathontijd, net buiten de top 10.


2 wereldkampioenen bij de AG.  Sam Gydé, na veel blessureleed een opsteker en Stefanie Adam, winnares Bilzen 111

 De andere Uplacers, Bruno en Axel, respectievelijk 16de en 15de.
Goos 25ste en Deckers 16de.

Een mindere dag.  Macca, reed eerst Binks derailleur naar de vaantjes, dan lek en gaf op.  Alexander, ging zo hard in zijn strijd om Macca niet laten terug te komen in het eerste kwart van de wedstrijd dat er nadien niet meer dan 3u00 in zat op de marathon. Afscheid met een 22ste plaats, Rasmus Henning.De andere Raelert, de Michael, zwalpte al tijdens het fietsen en kwam nooit in het stuk voor.

Genoeg mannen, de vrouwen.  Spannend tot op de meet.  Cave, Ellis en Steffen reden op kop, kregen alle 3 een 4' penatlty zodat Carfrae uit de achtergrond kon terugkomen.  Ellis viel weg vooraan, maar Cave en Steffen bleven gaan, Carfrae kwam te kort.  Cave 2 wereldtitel in 5 weken.  Steffen, gestreden tot de laatste meter 2de en Rinni derde.

En good old Natascha Badmaan, 6de

zaterdag 13 oktober 2012

Kona Bike Count 2012

Zoals elk jaar zaten er bij de bike check inn de dag voor de wedstrijd weer een aantal "tellers" klaar om helmen, fietsen, drinksystemenen, ... te tellen.

Geen verassingen dit jaar.  Cervelo blijft de stand bij de fietsen aanvoeren.  Enkel Felt valt uit de top 3 ten voordele van Specialized. Zipp, Fi'zi:k:, Profile Design en Shimano staan nog steeds op 1.  Bij de powermeters is er een verschuiving ten opzichte van vorig jaar.  Quarq moet plaats ruimen voor CycleOps Powertap. Rudy Project neemt de leiding over van Garneau bij de helmen.

Bekijk hier de bike count van 2012

vrijdag 12 oktober 2012

IM Canada verhuist naar Whistler

Nadat Ironman Canada 30 jaar Penticton als thuishaven heeft gehad moest er na overname door de Challenge Family een nieuwe locatie gevonden worden.  Whistler is daar als winnaar uit de bus gekomen. Whistler, gelegen in British Columbia, waar in 2010 de Olympische winterspelen doorgingen zal het evenement organiseren op 25 augustus 2013 met als finish  het Olympic Plaza.

Lees hier de officiële persmededeling

Lopen in je onderbroek

Een jaarlijks terugkerend "ritueel" de donderdag voor D-day op Hawaï, de underpants run, de onderbroekenloop.  Meer dan 1000 mensen doen dan een loopje in de straten van de Big Island.

Maar eigenlijk werd deze loop opgezet als een soort van protest.  In de jaren 80 werden de eilandbewoners geconfronteerd met meer en meer atleten die door de straten wandelden, gingen winkelen, op restaurant gingen in hun "Speedo".  Het wat preutserige eilandvolkje was een beetje geschokt, elk jaar weer want telkens groeide het aantal speedodragers.
Om te laten zien dat dit eigenlijk not done was gingen een aantal vrienden de donderdag voor de wedstrijd in hun ondergoed een klein jogske doen.  Het eerste jaar waren ze met 3, jaar nadien met 30 en inmiddels is het folklore geworden en nemen er duizend mensen deel.  De opbrengst van de jogging gaat naar goede doelen op het eiland zelf.

Nog 1 nacht slapen en dan 1 keer heel lang opblijven...

dinsdag 9 oktober 2012

Hawaï 2012 : 3 starts

Vanaf dit jaar zullen er in Kona 3 starts plaatsvinden.

De mannelijke pro atleten vertrekken om 6u30.
De female pro's 5' later, om 6u35 dus
De age groupers starten om 7u00

De vrouwen waren al lang vragende partij om een aparte start te krijgen en zoals het altijd gaat na lang zagen krijgen ze nu dus hun goesting :-)

maandag 8 oktober 2012

Pro drafting distance in Kona

Het verhaal achter de pro drafting distance in Kona.
Tot voor enkele jaren was de regel in verband met draften 10m afstand houden tellende vanaf het voorwiel van diegene die voor je rijdt.  Dat betekent dat je ongeveer 8.5m achter iemand moest rijden om geen drafting penalty te krijgen.
Maar omdat het moeilijk is voor referees om dit in de praktijk uit te voeren en omdat dit vaak tot discussies leidde met de atleten, heeft hoofd van de scheidsrechters Jimmy Riccitello iets gevonden dat het zowel voor de pro's als voor de scheidsrechters makkelijker maakt.  De reflectoren langs de weg worden sinds een aantal jaren als richtpunt gebruikt.  Daarom ook dat de pro's in Kona 13.5m afstand moeten houden, net de afstand die de reflectoren uit mekaar staan.
Slimme jongen die Jimmy!

Lees hier het hele verhaal

zaterdag 6 oktober 2012

WTC gooit 3 Europese wedstrijden van kalender

De World Triatlon Corporation, WTC, eigenaars van Ironman hebben de Europese kalender voor 2013 uitgebracht.  Dat Ironman 70.3 Antwerpen er niet meer op staat wisten we al.  Maar nu verliezen ook Regensburg en 70.3 Ierland (Galway) het Ironmanlabel.  In Regensburg werd voor 2013 geen geschikte datum gevonden.  Ze hopen in 2014 terug van de partij te zijn.

Er staan 9 Ironmans en 12 IM 70.3 op het Europese programma in 2013.
Maar het is duidelijk dat ze bij WTC niet goed opgelet hebben in de aardrijkskundeles want zelfs de Ironman + 70.3  Zuid Afrika staan gelabeld als Europees.

Bekijk hier de Europese "Ironman" kalender voor 2013

Foto van de week

Neen niet Lance in Speedo maar dit heeft er wel mee te maken, let vooral op het opgespelde kaartje.  Pittig detail, Armstrong signeerde het shirt en zette een uitroepingsteken achter FU USADA

vrijdag 5 oktober 2012

Mirinda, Leanda, Caroline of Rachel


Na de statische uiteenzetting over de mannen kon het niet uitblijven of Tri247 pluisde de uitslagen van de vrouwen na.  Opvallend is toch wel dat de laatste 25 jaar er slechts 9 verschillende atletes Hawaï wonnen.  Verdere vaststelling is dat 88% van de winnaressen in een deelname voor hun overwinning al eens 2de eindigden.  Debutanten die wonnen bij hun eerste maal, Wellington en Erinn Baker.

Lees het hier allemaal na



dinsdag 2 oktober 2012

Crowie, Macca, PJ, Andi or Bink


Tri247 duikt de statistieken in van Hawaï van de laatste 25 jaar om zo een lijn te vinden in de uitslagen van de winnaars en runner ups om dan daaruit af te leiden wie dit jaar de mannelijke favorieten zijn.  Er zit wel een zekere logica in de statische uiteenzetting waarin enkel Luc Van Lierde en Peter Reid de uitzondering op de regel zijn.

Lees het hier zelf na


maandag 1 oktober 2012

Lance wint superfrog

Hij kwam niet om te winnen, gewoon voor de fun zou hij meedoen. Dat hij het fietsen nog bijlange niet verleerd is, hadden we wel kunnen denken.  330watt average!!!!  Dat hij in het fietsen niet kon wegrijden hadden we niet gedacht.  Ook niet dat hij in het lopen Leon Griffin, oud wereldkampioen duatlon op 2' zou zetten en zo de superfrog in een nieuw parcoursrecord zou winnen.

Het is en blijft een fenomeen, gene gewone.  Lance deed de wedstrijd in een speedo zwembroek (the good old fashioned way) en met nummer 7(duidend op de 7 tourzeges). Bekijk hier een video van de wedstrijd.

En wat betreft de fitste 40 tiger van de planeet, take a look yourself


Als je dan volgend bericht krijgt via twitter na de wedstrijd dan weet je waarom the Boss dit allemaal doet

" my little boy fighting for his life tonight, neuroblastoma cancer. Please rt for prayers for 5.5 year old who loves yellow"

Zwemloop Wilrijk

                                        Zo bereidt Jarno zich voor op een wedstrijd, doe de mummie

                                       Jelle doet het op zijn manier

                                                  Gepakt en gezakt, klaar om te vertrekken

                                       De nummers

                                        Het zwembad ligt er nog verlaten bij

                                        Deze moesten uit de wisselzone verwijderd worden

                                                 Alles klaarzetten

                                        I wear "green" shoes"

                                                     Volledig op mekaar ingespeeld, snelle wissel

                                        En hupsakee, wegwezen

                                                 De eerste loopmeters

                                                 Nog een goeie 200m

                                                 Nog steeds 2de, maar niet voor lang

                                                     De eindspurt

                                       Gewoon : DORST

                                        Bespreking van de wedstrijd met grote broer

                                        Het podium

                                                  Big smile

                                                     Jelle en zijn Nintendo

                                        Supporteren voor de anderen

                                                  En chips eten


                                          Snel uit de wissel

                                                     Krijg mijn pakske nie open!!!!

                                                     Voorsprong uitbouwen

                                                  Nog 1 ronde

                                                  Blijven gaan

                                        De laatste meters

                                                  Pakje nu wel open

                                                  Uitpuffen

                                         Kom eens wa dichter, seffes val ik

                                        Podium

                                            Het bloemenmeisje : Olympisch triatlete Katrien Verstuyft

     
                                          Of hoe vang ik een vlieg