maandag 29 september 2014

VTDL testdag


Zaterdag jongstleden was er in Leuven de jaarlijkse testdag van de vtdl.  Na een lang seizoen moest Jarno hier nog eens een laatste keer alles uit de kast halen tijdens een 200m zwemmen, testen van het Vlaams sportkompas en 1500m lopen.

Het begon allemaal met een 200m zwemtest.  Beste tijd van dit jaar 2'26".  In Leuven ging hij daar 2" onder. Niet snel genoeg maar zolang het elk jaar een beetje sneller gaat...  Ter vergelijking, 2 jaar geleden zwom hij op dezelfde testdag nog 2'41".  Om de vergelijking door te trekken met topzwemmers als Folens en Basslé, respectievelijk 2'03" en 2'05. Tja dat is een andere wereld hé.

Na de sportkompastesten volgde in de namiddag de 1500m. Jarno liep in 4'31 in het spoor van  Simon over de meet. 2 jaar geleden liep hij 5'22" over dezelfde afstand.

De test is dus meer dan geslaagd en volgend jaar opnieuw dat stapje vooruit zetten!

maandag 22 september 2014

Memorial Benny Vansteelant

De Memorial Benny Vansteelant in Torhout, het is intussen al 7 jaar geleden dat deze topper kwam te overlijden, werd het laatste wedstrijdkunstje van Jarno voor dit jaar.  Het zou een snelle wedstrijd worden gezien de korte afstanden.





Het bleek ook al snel dat niemand weggeraakte en een klein groepje samen bleef na lopen 1 en het fietsen.   Jarno schoot als eerste uit de wissel maar zijn tempo lag niet hoog genoeg om Remi af te houden.  Remi haalde het voor Jarno en Kamiel.

Deze 2de plaats zorgde ook voor eindwinst in de Flanders Cup duatlon.

Uitslagen hier

zondag 14 september 2014

Triatlon Brugge

Goed gezwommen en als 3-4de de fiets op op een 40" seconden van het duo Folens -Basslé.  Maar in de eerste bocht onderuit als gevolg van een leegloper.  Lek wedstrijd gedaan. Jammer maar deze dingen kunnen nu eenmaal gebeuren.  Volgende week nog de duatlon van Torhout als afsluiter van dit toch wel al heel geslaagd seizoen.

zaterdag 13 september 2014

Zwemloop Geel

Jaarlijkse afspraak in Geel voor de zwemloop.
Jelle had een goede zwembeurt, een iets mindere wissel maar kon dan toch nog een 3de podiumstek in de wacht slepen. Het was weer een snelle wedstrijd met de te verwachten 3 musketiers op het podium.








Jarno had in zijn reeks iets minder tegenstand, slechts 4 deelnemers en kon de wedstrijd vrij makkelijk naar zijn hand zetten.  Met deze overwinning wint hij ook het eindklassement van de Flanders cup zwemloop 2014.




donderdag 4 september 2014

Een nieuw begin


1 september was niet alleen de start van het nieuwe schooljaar en het feit dat Jarno al 15 jaar op die dag verjaart maar dit jaar hing er nog een extraatje aan vast.  Jelle en Jarno hadden hun eerste zwemtraining in Hasselt bij HZS

Jelle zwemt in de competitie C-ploeg, want verbaasde zichzelf en ons ook door in zijn "test" zowel rugslag als vlinderslag te zwemmen.

Ook Jarno moest een test doen om te kijken of hij de verschillende zwemslagen onder de knie had, want een 15 jarige nog alle slagen leren behoorde niet tot de mogelijkheden.  Hij trok goed zijn plan en zit voorlopig in de competitie B-ploeg om zijn techniek bij te schaven en om het trainingsregime (2x 30-45' droogtraining/week + 6u zwemtraining/week) gewoon te worden.  Na een 3 tal maanden komt er een evaluatie en kans om naar de A-ploeg door te schuiven.