maandag 30 september 2013

Einde seizoen in Oupeye


Jarno wilde nog absoluut in het Waalse Oupeye meedoen om zijn triatlonseizoen af te sluiten.  Na een lang en ellendig goed seizoen kon hij het nog eens opnemen tegen zijn Waalse collega's. Vermits de rest van de familie aan zee zat, logeerde Jarno bij de familie Appermans.


Tussentijden hebben we niet maar Jarno kwam na 400m zwemmen in het plaatselijke zwembad als 4de naar buiten.  Achtervolgen was de boodschap en na 1 van de 2 ronden fietsen zat hij helemaal vooraan waar ze de benen dan maar stilhielden.   Jarno kwam even op adem en halverwege de ronde demarreerde hij om met een voorsprong van een kleine 20" binnen te komen voor het laatste onderdeel de 2.5km lopen.



Het duurde niet lang of het Waaltje Verstraete (2de op het BK) kwam over Jarno die vandaag niet over de goede loopbenen beschikte.  Even later kwam ook nog Joris Basslé erover zodat een 3de plaats het hoogst haalbare was.




Einde seizoen....

Uitslagen hier (zijn enkel eindtijden)

vrijdag 27 september 2013

Scholenveldloop Jelle


3de plaats vandaag op de scholenveldloop voor Jelle.  Alleen jammer dat van de 1km die ze moesten lopen er 700 achter een lint werden afgelegd.

zondag 22 september 2013

Flanders Cup duatlon

Soms kan je een klassement winnen zonder deel te nemen.

Jarno stond al op kop in de Flanders Cup duatlon, maar vandaag stond er nog 1 wedstrijd op het programma in Torhout waar Jarno dus niet kon deelnemen.  De enige die hem nog van de overwinning in het regelmatigheidscriterium kon houden, Bjorn Blondeel moest er winnen.  Bekijk hier de uitslag van Torhout en je kan zien dat Blondeel 2de werd.

Dus na de Flanders Cup triatlon nu ook de eerste plaats in de Flanders cup duatlon voor Jarno.

Dus veruit de regelmatigste dit jaar bij de Jeugd B.

Hier het klassement van de triatlon en hier dat van de duatlon

zondag 15 september 2013

zwemloop Geel : de laatste


Het seizoen loopt op zijn laatste pootjes en al zijn er nog 2 zwemlopen, Geel afgelopen zaterdag was voor ons de laatste.  Jarno gaat nog meedoen in Oupeye maar dat is maar uitbollen, het is genoeg geweest.

Eer we een kort verslagje geven toch een opmerking. In veel leeftijdscategorieën waren door de vele deelnemers en dus werden ze in 2 reeksen opgedeeld<.  Fijn als organisatie dat je veel deelnemers hebt maar wil die organisatie dan aub ook de regels van de Bond volgen want in de basisregels staat volgende vermeld :

"indeling van de reeksen per leeftijdscategorie: Wie bovenaan de ranking staat, start in de laatste reeks van zijn/haar leeftijdscategorie. Niet gelicentieerden (en dus niet in de ranking opgenomen) starten in de eerste reeks."


Indeling van de reeksen volgens de ranking en niet alfabetisch.

Veel wedstrijden hadden dan ook geen of nauwelijks spanning. Atleten moesten meer tegen de klok lopen ipv tegen een tegenstander.  Best moeilijk want je loopt al gauw wat sneller als je in strijd bent met een andere atleet.


Jelle startte dus in reeks 1.  Zwom weer beter deze keer maar had een halve minuut achterstand op de latere winnaar en moest dus racen tegen de klok.  2de in zijn reeks maar met in reeks 2 zijn voornaamste tegenstanders die mekaar waard zijn een onmogelijke opdracht om nog op het podium te geraken.  Pas op, ik zeg niet dat hij anders op het podium geraakt was maar in reeks 2 zat hij midden in de strijd en zoals eerder gezegd  kan je dan net iets meer.




Ook Jarno had de pech in reeks 1 te starten.  Wel met Simon Folens maar verder nog 2 andere jongens en 2 meisjes, 6 atleten dus.  Als je dan weet dat de volgende reeks door veel afzeggingen ook maar 6 man aan de start had, was een beetje flexibiliteit hier toch op zijn plaats geweest.  Maar swat.  Simon was outstanding en zou ook winnen.  Voor Jarno ging het goed tot ergens halverwege het lopen en vanaf toen was het een struggle.  Uiteindelijk stond Yorben Verboven, winnaar van reeks 2, op het 2de podiumtrapje en moest Jarno genoegen nemen met een 3de plaats. Ook in deze 2 reeksen amper strijd in een veld dat ver uit mekaar lag en papa's die hun zonen met de chrono in de hand aanmoedigden.




Uitslagen nog niet beschikbaar

woensdag 11 september 2013

zwemloop Nijlen


De voor ons voorlaatste zwemloop. In Nijlen bij KTT is er altijd veel volk aan de start.
De reeks van Jelle telde maar liefst 22 deelnemers. Ze werden onderverdeeld in 2 reeksen.  Jelle startte in reeks 1 en zwom 2'08.  Beter dan in Bilzen maar nog altijd een 4-5" trager dan in de eerste seizoenshelft.  Dan moet je achtervolgen op de "onder de 2' zwemmers".  Jelle deed dat fantastisch met een gedeelde snelste looptijd en kwam uiteindelijk uit op plaats 4.  Met de top 5 binnen de 15" telt hier dus elke seconde.




Voor Jarno zouden die zwemlopen wat uitbollen moeten zijn na een zwaar en lang seizoen maar soms beslist een wedstrijdsituatie daar anders over. Na het zwemmen samen met Belgisch kampioen triatlon Yorben Verboven als 4de en 5de vertrokken voor dik 2 km lopen.  3 ronden van 775m. Op het einde van ronde 2 waren ze allebei tot bij de koploper Basslé gelopen.  Voor Yorben het sein om te versnellen. Jarno ging mee maar voelde dat het iets te snel ging.  2de op 6" van de winnaar maar diep moeten gaan en naderhand duurde het toch even eer hij weer op zijn effen was.  Tijd om te rusten!




De uitslagen hier

vrijdag 6 september 2013

Just For Fun in Paal


Als afsluiting van het zomerproject organiseerde Jttl in en om de Paalse Plas een jeugtriatlon waar ook eens de allerkleinsten van de sport mochten proeven.

Jelle vond het schitterend, vooral omdat hij nu eens zijn eigen gang kon gaan zonder na het zwemmen en het fietsen op de anderen te moeten wachten.  Hij deed het dan ook gelijk "de echten".  Uit het water en een snelle wissel samen met broer Jarno als begeleider 5km fietsen waarna na weeral een superwissel de kilometer lopen wel heel erg snel afgehaspeld werd.  De smile op zijn gezicht bij de finish sprak boekdelen.  Meer uitleg is bij de foto's niet nodig.





Jarno kon nog eens lekker ouderwets knallen op de supersprintafstand. Na een lang seizoen is dit samen met nog een paar zwemlopen de ideale manier om uit te bollen nu het schoolwerk-sport weer in de dagelijkse routine opgenomen worden.





maandag 2 september 2013

Jeugdduatlon Waardamme

Voor ne keer eens geen verslagje maar in de plaats een filmpje, lekker makkelijk :-)