donderdag 31 januari 2013

Colpie neemt Ironman pro licentie

Bart Colpaert die dit jaar de overgang maakte van het Leie triatlon team naar thuishaven Izegem (ITC) heeft daarbovenop ook nog een pro licentie genomen bij WTC (Ironman).  Zijn prioriteiten liggen dus dit jaar in het alom bekende circuit.  Colpie, die Mallorca en St Pölten ( beiden 70.3) en Ironman Klagenfurt, op zijn programma heeft staan denkt niet dat hij dit jaar al genoeg punten kan sprokkelen voor Hawaï maar in 2014 zit dat er wel in.

Lees hier het volledige artikel

zondag 27 januari 2013

Zwemtesten

Vorige donderdag stonden er weer zwemtesten op het programma.

Jelle moest opnieuw een 100m test doen.  Vorig jaar 22 november deed hij daar 2'03 over met zijn eerste 50m in 56". Donderdag vertrok hij nog sneller : eerste 50 in 53".  Het eindresultaat was nu 1'56".  Voor het eerst onder de 2'00".

Jarno moest net als vorig jaar rond deze tijd (toen 6 februari, toch handig hé zo'n archief) een 1000m test doen.  Een jaar geleden klokte hij af in 16'34".  Donderdag ging er een hele hap af van die tijd.  15'09" was het officiële eindresultaat en dat is dus 1'25" sneller.

Dan was pa aan de beurt voor ook een 1000m test.  Met slechts 1 zwemtraining in december en 3 in januari had ik er niet echt een goed oog in.  Vorig jaar was ik content toen ik 14'42" zwom.  Nu vreesde ik niet onder de 15'00 te kunnen gaan.  Groot was dan toch mijn verbazing toen 14'54" uit de bus kwam. Talent zeker :-)

woensdag 23 januari 2013

Foto's van de week!

Wie kent deze "plas"?


Leanda Cave rijdt volgend jaar op Canyon, in de Union Jack kleuren natuurlijk

dinsdag 22 januari 2013

Abu Dhabi Tri team stopt ermee

Het Abu Dhabi Tri team dat in 2009 werd opgericht door oa Faris Al Sultan is niet meer.  Het team dat gesponsord werd door de toeristische dienst van Abu Dhabi krijgt na 4 jaar geen steun meer.  Een herstructurering binnen de rangen van het toeristische bureau is één van de oorzaken van het afspringen van het sponsorschap ondanks de goede resultaten van het team.  Ze wonnen meerdere ironman en 70.3 titels, het Europees IM kampioenschap en een ITU wereldtitel.
Waar de leden van het team nu een onderkomen gaan vinden is nog niet duidelijk.  Jodie Swallow nam het zekere voor het onzekere en verkaste terug naar TBB

Hier meer info

maandag 21 januari 2013

Ironman Nice sold out


Ironman Nice heeft een nieuw record te pakken.  De wedstrijd die dit jaar doorgaat op 23 juni is sedert half januari uitverkocht.  Nooit was de wedstrijd zo vroeg volzet. De Ironman van Nice is toe aan zijn 9de editie. ETL zal 2 clubleden aan de start hebben staan, Dimitri en Erik.

zondag 20 januari 2013

Aernouts wint 70.3 Z-Afrika

Bart Aernouts heeft de 70.3 van Zuid Afrika gewonnen.  Aernouts lid van het Uplace pro triatlonteam legde de basis van zijn overwinning in het fietsgedeelte. Op zijn nieuwe BMC fiets reed hij de snelste tijd.  Eénmaal de loopschoenen aan kon hij zijn voorsprong behouden met ook nog eens de snelste looptijd.  2de werd Ronnie Schieldknecht, 3de Tim Don. Axel Zeebroek, de andere Uplacer had een mindere wedstrijd en legde beslag op plaats 13.

Zwangere Tine Deckers verloor tijdens de eerste meters van het zwemmen haar zwembrilletje en gaf op.  De overwinning bij de vrouwen was voor Jodie Swallow.

De uitslagen vind je hier

Verder was er nog het tragische nieuws van 2 atleten die tijdens het zwemmen een hartstilstand gekregen hebben.  Ze werden ter plaatse nog behandeld maar deze hulp kon jammer genoeg niet meer baten.

dinsdag 15 januari 2013

Opklikbare sneeuwketting

Als je het echt niet meer kan houden, de rollen kotsbeu bent en buiten wil gaan fietsen op de besneeuwde wegen weet je dat het niet evident is om recht te blijven. De Nederlander Cesar van Rongen heeft een snelle en handige oplossing uitgevonden: de opklikbare sneeuwketting. Het is zijn afstudeerproject aan de Design Academy in Eindhoven. De sneeuwketting is een frame van hard plastic met metalen punten die je op je banden kan klikken. Wanneer ze op de markt komen en wat ze kosten is niet geweten.

Tine Deckers zwanger

"Guess in IM 70.3 South Africa I will be racing for two :)"

Met deze tweet liet Tine Deckers van het Uplace pro triathlon team weten dat ze zwanger is. Ze zou nu even haar triatlon activiteiten stop zetten en tegen het einde van dit jaar terug in actie schieten. Of dit nu het "nieuwe aangekondigde lid" van Uplace is ????? Misschien later meer.

woensdag 9 januari 2013

Challenge Almere-Amsterdam


Inderdaad, de stap is gezet.  Almere treed toe tot de Challenge familie. Om de wedstrijd een toekomst te kunnen blijven geven lijkt me dit een logische stap. Challenge leunde dan ook het meeste aan bij wat Almere te bieden heeft. Trio wedstrijden  halve afstand..... Op zich zal er dus niet zoveel veranderen behalve dan ...het inschrijvingsgeld!

Bekijk hier de site

maandag 7 januari 2013

What's it gonna be boy?

2013, het sabbatjaar, lijkt zich rustig door zijn eerste dagen heen te worstelen.  Veel heb ik nog niet op mijn kerfstok staan dit jaar.  Moet ook niet, er staat toch niks op het programma ....

... Tot afgelopen weekend er toch stilletjes plannen gemaakt werden om toch maar ergens een wedstrijdje te gaan doen, een mens moet  iets hebben om naar toe te werken, al is het dan misschien "maar" een "sprintje".

Neen niet in België.Tot nu toe is het nog niet echt heel concreet maar ik kan wel al zeggen dat de finish op een hoogte ligt van 1800m.

zondag 6 januari 2013

Vettig

Vandaag met de jongens en meisjes van ETL/JTTL een toerke gaan fietsen, leuk maar vooral vettig :-)