zondag 29 januari 2012

Crowie voor het Guinness Book of records

Craig Alexander zal deel uitmaken van een team van 12 lopers dat  een poging gaat doen om het Guinness record te verbreken voor de snelste 100km op een loopband.  Het record staat nu op naam van een Amerikaans college team dat in 2008, 5u42'37" deed over de afstand.

Het Australische team waarin ook Steve Moneghetti zijn opwachting zal maken heeft de strategie al besproken.  Ze zullen elk telkens 3km lopen en hopen de 5u30' grens te breken.  Met deze recordpoging willen ze geld inzamelen voor dit goede doel

zaterdag 28 januari 2012

Nieuw Duits triatlonteam

Na het stoppen van het Kommerzbank team vindt na Marino, nu ook Timo Bracht onderdak in een nieuw opgericht triatlon team.  Het 21Run.com triatlon team.  Het team bestaat uit 4 atleten.  Naast Bracht is er ook nog Jan Raphael, Horst Reichel en Georg Potrebitsch.  Hun doel is zoveel mogelijk podiumplaatsen versieren op de midden -en langeafstandswedstrijden.

Enkele opvallende foto's

Deze foto's trokken deze week mijn aandacht

Het donsdeken waaronder de allerbeste Olympische atleten dit jaar in Londen zullen slapen





De nieuwe rollen van Lars Boom.  Verfijnd systeem dat achter de auto gemonteerd is zodat hij niet meer tegen de bumper hoeft te rijden.

























Logica voor beginners, les 1



vrijdag 27 januari 2012

Schipperen

Vtdl publiceerde zijn wedstrijdkalender.  Eindelijk,want we waren dan ook erg geïnteresseerd in de jeugdzwemlopen en de Jeugd C triatlons.  Kunnen we een beetje onze wedstrijden uitpikken en een planning opmaken.  Het zal dit jaar een beetje schipperen worden tussen de zwemlopen voor Jelle, de Jeugd C voor Jarno en mijn eigen wedstrijden die ik graag zou willen afwerken.  Daarbij komen dan nog de activiteiten buiten het sporten om, kortom er zal menigmaal goed gepland moeten worden.

Net zoals gisteren en vandaag bijvoorbeeld.  Omdat de kids hun zwemtraining niet zouden missen was ik gisteren met de fiets naar het werk gereden.  Om zelf die training niet te missen wegens werken tot 19u30 is Els mij dan met de auto komen halen.  Vandaag dan naar het werk gelopen en met de fiets terug naar huis.  Dit is maar één van de vele voorbeelden.  Ben er zeker van dat veel sporters zo hun trainingen moeten plannen om tijdsparend te werken en natuurlijk de kerk een beetje in't midden van het dorp te houden ;-)

dinsdag 24 januari 2012

Superhighway voor fietsers

Een superhighway voor fietsers is geen gewoon fietspad zoals wij het kennen.  Het zijn iets bredere versies die meestal van de rijweg gescheiden zijn en ze strekken zich uit over lange afstanden.  In verschillende steden zijn er al fietsnetwerken maar in Zweden willen ze nu een fietssnelweg maken tussen Lund en Malmö, 20km lang. 2 "rijvakken" in elke richting, hekken, hagen en bomen zullen ervoor zorgen dat ze van de gewone rijweg gescheiden zijn en bescherming bieden tegen de wind. Er zullen ook zogenaamde "tankstations" voorzien zijn voor eventuele reparaties en "bevoorradingen". Deze wegen zijn vooral bedoeld om het woon-werk-studeer verkeer te vergemakkelijken maar ook voor de recreatieve fietsers die in't weekend een tochtje willen maken.
Kostprijs 7.1miljoen $

Denk niet dat dit bedrag in onze begroting past?

zondag 22 januari 2012

Een 111 in onze achtertuin


Limburg 113 is geschiedenis, Limburg 111 is de toekomst.  Een 111 in onze hof verdomme.  Zwemmen in het kanaal in Eigenbilzen, fietsen langs de jaagpaden en dan lopen tot in Bilzen op de markt. Zet 23 september maar vetgedrukt in je agenda want deze moet je absoluut meedoen.

Hier meer info, inschrijvingen open vanaf 2 februari

Bink en Deckers in 70.3 SA

Marino Vanhoenacker, lid van het Scott global professional traithlon roster en Tine Deckers van het Uplace triathlon team hebben hun eerste wedstrijd van het seizoen er op zitten. In East London hebben ze beide meegedaan aan de Spec Savers Ironman 70.3 Zuid Afrika. En met succes.  Marino pakte al direct sterk uit en werd eerste met meer dan 6' voorsprong op Schildknecht.
Tine wist zich knap op de 3de podiumplaats te nestelen op 6' van winnares Jodie Swallow. Zelenkova werd 2de.

Alle uitslagen vind je hier

De zwemmer, Armstrong

Armstrong deed dit weekend nog eens mee aan een zwemwedstrijd. Op een meeting  zwom hij de 500 vrije slag. Hij liet op twitter de mensen raden wat voor tijd hij zou zwemmen.  25 jaar geleden als 15jarige zwom hij over die afstand 4'51. Nu op 40 jarige leeftijd was hij toch wel wat nerveus liet hij weten. De dag voor de wedstrijd deed hij nog een fietstraining van een goeie150km in 4u30, dus van enige vorm van taper was er zeker geen sprake :-).
Dat de Amerikaan het zwemmen na 25 jaar nog steeds niet verleerd is, bewijst zijn tijd 5'08".
"5 minutes  and 8 seconds of torture" voegde hij er nog aan toe.
Hier de uitslag


donderdag 19 januari 2012

Vanhoenacker tekent bij Scott


Marino Vanhoenacker is 1 van de 5 atleten van wat men noemt het "SCOTT Global Professional Triathlon Roster".  Marino tekende voor 3 jaar.  Na het Commerzbank avontuur wilde Scott zich niet onmiddellijk in een nieuwe team structuur storten maar trok ze een aantal atleten aan om het merk wereldwijd te vertegenwoordigen. Naast de Belg is er ook nog ene Sebastian Kienle en Luke McKenzie als bekendste atleten.  Bekijk hier de atleten en het materiaal dat ze ter beschikking krijgen



First and last and always



Was de titel van de enige LP (in die tijd nog) die de Sisters of Mercy ooit gemaakt hebben, alsof ze het wisten. Maar daar gaat deze blog niet over.  Maar wel over Linda Sweeney, de echte die hards kennen haar wel als de winnares van de 4de IM Hawaï.  Bob Babbitt, nog zo een legende, vertelt haar ongelofelijke verhaal dat je zeker moet lezen.  Klik hier

dinsdag 17 januari 2012

P5


Morgen is pas de officiële voorstelling van de nieuwe Cervelo P5.  Maar waarom wachten. Er zijn al een paar foto's gelekt en de wereld rondgestuurd en als tegenzet plaatste Cervelo zelf dit filmpje on line.

maandag 16 januari 2012

Wellington duwt op pauzeknop

We zullen Chrissie Wellington dit jaar niet zien deelnemen in een Ironman wedstrijd.  Ze neemt even een pauze.  Dat schrijft ze op haar website.  Ze wil meer tijd vrijmaken voor andere zaken, zoals haar biografie die uitkomt, zich inzetten voor liefdadigheidsorganisaties, de sport promoten in de UK en andere zaken binnen en buiten de triatlon uitproberen.

Hier kan je het bericht lezen.

zondag 15 januari 2012

Frederik Van Lierde

Frederik Van Lierde heeft zijn wedstrijdkalender bekend gemaakt.  Naast het verdedigen van zijn Abu Dhabi titel leert deze ons dat de Belg in 2 Ironmans zal starten (Melbourne en Nice), slechts één 70.3 race doet, 2x in Belgenland een wedstrijd meepikt (Leuven, Knokke), Op de bekendste Alp van Frankrijk de sprint meedoet en natuurlijk naar Hawaï trekt mits kwalificatie.

Bekijk hier zijn kalender

zaterdag 14 januari 2012

Forever bicycles

Ai Weiwei, de man die het olympische stadion in Beijing heeft ontworpen heeft ook volgende uit zijn duim gezogen, allemaal fietsen, fietsen en nog eens fietsen  ...


Kennen jullie het toppunt van luiheid ... "Schat, laat je de hond eens uit"


donderdag 12 januari 2012

Be Gold



Het "Be Gold" project : samen schitteren op de Spelen.  De Olympische Spelen van 2016 wel te verstaan.  Het project moet ervoor zorgen dat talentrijke jongeren uit verschillende sportdisciplines een optimale begeleiding krijgen door het aanbieden van :
·         trainingsopvolging door experts
·         deelname aan elitestages
·         deelname aan buitenlandse wedstrijden
·         medische omkadering
·         wetenschappelijke omkadering
Ook triatlon is opgenomen als 1 van de sportdisciplines. 3 atleten zullen deel uitmaken van het Be Gold triatlon project. Charlotte Deldaele, Sofie Hooghe en Jelle Geens. Doel is een top 8 plaats op de Spelen.

Armstrong en Kona 2012


Tijdens een promotie trip in Canada heeft Armstrong in niet mis te verstane woorden gezegd dat hij zijn blik gericht heeft op Hawaï 2012. Toen hem gevraagd werd wat hij dacht van een deelname aan het wereldkampioenschap op de big island zei hij :"It’s interesting, it’s appealing," he said. “How possible is it to do well? I don’t know. That’s what I’m exploring."

Armstrong is dus aan het trainen om te zien hoe snel en hoe ver hij kan geraken .
Ook op zijn twitter account komen er regelmatig tweets binnen van de lange trainingen die hij aan het doen is. Zoals deze :"Ran 15mi today. Scenic, Lake Austin, 7 mile loop around Town Lake, back home on Shoal Creek trail."
.. en hij zegt zelf :"“It does not take a rocket scientist to say this guy’s training for something,”

Ik verwacht dat hij één dezer dagen gaat bekend maken waar hij aan een Ironman gaat deelnemen! Het gerucht gaat al een tijdje dat hij in Nice gaat meedoen, maar tis maar een gerucht hé.

woensdag 11 januari 2012

Pictures on the road

Vandaag tijdens het fietsen wel een erg grote baby tegengekomen, miljaar ...


De training van vandaag : 2u Bike gevolgd door een half uurtje lopen.  Gr8 feeling

Jarno deed toerkes rond de blok bij ons. 1 rondje 553m.  Steeds sneller en sneller, snelste 1'56

dinsdag 10 januari 2012

Een Brownlee weekje

Vorige week schreef WDD nog een blogje over hoe sterk de Brownlees wel zijn zowel in de winter als in de zomer.  Alleen talent is natuurlijk niet genoeg.  Er moet ook de nodige discipline zijn en genoeg trainingsarbeid verricht worden om op zo een hoog niveau te kunnen komen en te kunnen blijven. Dat er hard en veel getraind wordt, zoveel is zeker. Hoe een weekje Brownlee training eruit ziet kan je hier  bekijken.

maandag 9 januari 2012

Sporten als we ziek zijn



Met nog het "geval" Wellens in het achterhoofd afgelopen weekend stond op triatlon226.nl een goed artikel te lezen over sporten met griep. Klik hier om het artikel te lezen en sla die 10 aandachtspunten ergens op zodat je er terug op kan kijken mocht je twijfels hebben bij ziekte.

vrijdag 6 januari 2012

Wedstrijdkalender

Onze wedstrijdkalender wordt beetje bij beetje aangevuld. De kids hebben de zwemloop van Bilzen erbij gekregen en ik zet de Nisraman erbij op.  Ook nadat ik volgende gezien heb. Deze dus 2x :-)


Rollentraining


Veel atleten blazen en zuchten als ze in de winter bij slecht weer of zoals nu bij stormweer eens op de rollen moeten fietsen.  Ze doen dat niet graag want de tijd draait niet, mentaal dodend, ... Eén van de bekenste "rollenfietsers'  is Andy Potts die minstens 75% van zijn fietstrainingen op de rollen doet of maw 6x/week 2u-2u30 indoor op een fiets vertoeft. Als ex zwemmer heeft hij geen mentale problemen om op zijn computrainer te kruipen terwijl buiten het zonnetje schijnt.  Hij ziet het een beetje als baantjes trekken in een zwembad. Om zo efficiënt mogelijk te trainen wordt elke training door zijn trainer tot in detail uitgeschreven.  Vandaag postte hij er eentje op FB.

AP Workout of the Day: Bike
Computrainer Session
  • 30 minute build WU to 80%+ effort. Include a few 1-2 minute surges and up tempo bouts during this 30 minutes
  • 40 x 1 min @ 95% / 1 min @ Easy 
  • 5 min Cruise
  • 5 x 1 min @ Big Gear / Low Cadence(<75) / 1 min Cruise
  • 5 x 1 min @ High Cadence(>100) / 1 min Cruise
  • 5 min CD

donderdag 5 januari 2012

De oudste

90 jaar is de oudste nog actieve triatleet ter wereld.  Arthur Gilbert (wat wil je met zo een achternaam) voormalig helikopter ingenieur, begon een goeie 20 jaar geleden met de sport en houdt er sindsdien een strak schema op na. 3x per week naar de gym, 40km fietsen op zondag en elke dag 50 baantjes zwemmen.  Als extra motivatie probeert hij via zijn sport  geld in te zamelen voor leukemiepatiënten. De man heeft intussen al een 40-tal sprint triatlons op zijn naam staan en doet die "the old fashioned way" zoals het hoort, in een Speedo.

Er is dus nog toekomst voor ieder van ons :-)

Lees hier het volledige artikel

ETL-JTTL trainer in de krant




Klik hier voor het artikel

woensdag 4 januari 2012

Een "groene" wetsuit?



Wetsuit zijn gemaakt van rubber op basis van aardolie.  De Soto brengt nu evenwel een nieuw gamma op de markt van suits gebaseerd op rubber van kalksteen.  De GreenGoma technologie noemen ze het zelf

GreenGoma rubber heeft een beter drijfvermogen, is duurzamer, is rekbaarder en biedt een beter isolatie doordat er meer gesloten cellen zijn die voor 98.9% ondoordringbaar zijn door water.

Of dit nieuwe soort rubber nu "groener" is wil de fabrikant niet gezegd hebben.  Een volledig groene wetsuit is het nog niet maar we zijn goed op weg.  We hebben nu een wetsuit gemaakt dat beter presteert en ook nog beter is voor het milieu.

Lees hier het artikel

maandag 2 januari 2012

Nieuwe foto januari

Elke maand een nieuwe foto bovenaan de pagina. Bij elke foto hoort natuurlijk een beetje uitleg.  Deze maand is Jelle aan de beurt.  Je ziet hem hier uit het water komen, lijkt een beetje op dat beeld uit die James Bond film waar  hoe heette ze ook al weer uit het water kwam. Ja, Ursula Andress was dat maar later nog ne keer wat mooier overgedaan door Halle Berry.  Enfin we wijken af.  Jelle dus die na zijn opwarming uit het zwembad komt. Dat was voor het Vlaams Kampioenschap zwemloop in Wilrijk.
Hier kan je trouwens nog eens naar de video kijken van die zwemloop