vrijdag 29 juli 2011

Trek eens een vies gezicht

Duiken van de 3 of 10m plank, onderweg naar het zilte nat ziet dat in close-up er zo uit!

donderdag 28 juli 2011

"Chillen" bij -130°C

Las net dat Sofie Goos zichzelf 3' lang blootstelde aan een temperatuur van -130°C. Cryotherapie noemt men dit.  Het geeft je lichaam een thermische shock waardoor er meerdere fysiologische processen in ons lichaam worden gestimuleerd.

Oorspronkelijk werd deze therapie al begin jaren '80 gebruikt voor mensen met artritis en chronische pijnen. Tegenwoordig wordt het dus oa ook door sporters gebruikt om sneller te recupereren.

Klik hier voor meer info

woensdag 27 juli 2011

Lopen rond de vijver

Vandaag stond er ivm het zomerproject Jttl een looptraining op het programma in Martenslinde.  Daar ligt een grote vijver met een onverharde weg er rond waar meningeen zijn looptoerkes afwerkt.  1 grote ronde =1180m en een klein rondje over het brugje =400m. Zo ook de jeugd.  De kleintjes liepen de 400m rondjes en de ouderen de grote ronde. Terwijl zij na hun opwarming allerlei oefeningen en spelletjes deden liepen ook de ouders hun rondjes rond de vijver.  Zo heeft iedereen getraind om dan thuis de verloren caloriën aan te vullen en de volgende dagen de opgelegde stretch en stabilistieoefeningen te doen.  Of worden het eerder "stressoefeningen" :-)

Volgende afspraak zaterdag lopen en fietsen in Herderen.  We will be there.

dinsdag 26 juli 2011

Belgen in de Kona Pro ranking

Op 31 juli wordt al een eerste schifting gemaakt in de Kona Pro ranking richting Hawaï.  De 40 beste mannen en de 25 beste vrouwen op dat moment zijn dan zeker van hun ticket richting Kona. In de maand augustus komen daar nog eens 10 mannen en 5 vrouwen extra bij.

Een stand van zaken.

Zoals het past vrouwen eerst. Top 3 bij de vrouwen : Steffen, Van Vlerken, Carfrae.  Op een 18de plaats Tine Deckers en 20ste Sofie Goos. Sofie De Grootte staat 99ste. In totaal staan er 201 vrouwelijke pro's in de ranking.

De mannen. Top 3 : O'Donnell, Tissink, Llanos.  Marino op nummer 5, Fredrik Van Lierde 16de, Axel Zeebroek 26ste, Bert Jamaer 67ste, Bruno Clerbout 116de. In totaal 380 mannen in deze ranking.

Met op 31/7 IM UK en IM70.3 Calgary kunnen er nog enkele verschuivingen plaatsvinden. Dus nog niet iedereen kan op zijn 2 oren slapen.
Bekijk hier de ranking

maandag 25 juli 2011

Weekend roundup

Knappe Belgische prestaties dit weekend.  Laat ons beginnen in eigen land.  In de Antwerp 70.3 konden de beide winnaars van vorig jaar hun titel verlengen. Zowel Bart Arnouts als Sofie Goos stonden in hun Uplace kleuren op het hoogste trapje van het podium.  Axel Zeebroek, nog zo'n Uplacer werd 2de en Sofie De Grootte vervolledigde het Belgische succes bij de vrouwen met een 2de plaats.

Aan de andere kant van de wereld deed Tine Deckers mee in Ironman Lake Placid.  Ze kon er een tweede plaats uit de brand slepen. De overwinning daar was voor TJ Tollakson bij de mannen en Heather Wurtele bij de vrouwen.

Iets korter bij huis in Frankfurt was er de 8ste plaats voor Bert Jamaer en de 10de plaats voor Bart "Colpie" Colpaert die volgende tweet de wereld in stuurde :
"I did it! I'm an Ironman!! 8h33m54s in Ironman Frankfurt! 10th place overall! European Champion M30-34!! #happyhappyhappy"
Faris Al Sultan en Caroline Steffen wonnen de wedstrijd.
 
Dan moeten we toch afsluiten met minder goed nieuws.  Nadat 2 weken terug in Roth een atleet die mee deed aan de trio wedstrijd uit het water werd gehaald en later overleed, is ook gisteren een atleet om het leven gekomen in Antwerpen.  #sadsadsad

zaterdag 23 juli 2011

Zomerproject 2011

JTTL heeft een heel zomerprogramma uitgewerkt voor zowel ouders als jeugdleden. Zo trainen we 4 keer per week met als einddoel een triatlonnetje begin september.  Kijk hier voor meer info.

Omdat we woensdag niet konden gaan was vandaag voor Jelle en mij de eerste fiets-looptraining.  Maar we waren te laat.  Beter laat dan niet, haha.  Het begon allemaal deze morgen om 9u toen mama het fietsenrek op de auto moest zetten.  Papa was werken dus ...  Problemen.  Mama kreeg het rek er niet meteen op.  Ondertussen pompte ik mijn band op maar die ging plots meer af dan op, gevolg, platte achterband.  Na veel "gemattel" toch dat rek op de auto, naar Herderen, Mario die nog rap mijne band oppompte, en 10' te laat.  Op de koop toe regende het dan ook nog de hele training maar uiteindelijk toch blij dat we geweest zijn.  Hopelijk loopt het de volgende keer wat vlotter.

woensdag 20 juli 2011

Roth sold out in 24h

Het is de eerste keer in de 10 jaar dat Challenge Roth dit jaar bestaat dat ze zo snel uitverkocht zijn.  Na 45 minuten waren de 500 plaatsen voor de ploegen, estafettes al weg.  De 3600 individuele starttickets waren binnen de 24u uitverkocht.   Wie er ooit meegedaan heeft weet dat er heel veel toeschouwers zijn en de sfeer er ginder altijd wel goed in zit.  Neem daarbij nog het snelle parcours en een groot aantal toppers die er starten. Dit maakt van Roth zonder twijfel één van de grootste lange afstandsevenementen in Europa en bovenal, zonder Ironmanlabel. Wie dus nog in Roth wil starten zal moeten wachten tot 2013.

Geen Michael Raelert in Frankfurt

Michael Raelert kan niet starten in  IM Europe in Frankfurt door een heupblessure.  De Duitser zou zijn IM debuut maken in Frankfurt en ook zo kunnen voldoen aan de eisen om te starten in Hawaï.  Die kans zit er nog altijd in maar dan moet hij wel voor eind augustus een Ironman gedaan hebben.  Zijn broer Andreas is trouwens ook nog niet zeker van kwalificatie.  Op zijn wedstrijdprogramma staat wel nog Ironman Regensburg in augustus. Het is te hopen dat ze allebei aan de eisen van het WTC kunnen voldoen want K-Swiss geeft de broertjes 1 miljoen $ bij een 1ste en 2de plaats in Hawaï.

Klik hier voor meer info.

maandag 18 juli 2011

Wellington in Roth



Klik hier voor een prachtige fotoreportage van de leading lady van de triatlon, Chrissie Wellington, in Roth.

zondag 17 juli 2011

Australië boven in Hamburg

Hamburg, als ik dit de laatste tijd hoorde dacht ik eerder aan een Mc Donalds dan aan een ITU triatlon wedstrijd.  Maar dit weekend was na 2 weken Ironman geweld op Duits sprekende wegen de beurt aan de korte afstand mannen en vrouwen.  Geen Brownlee's maar dat kwam het spektakel zeker ten goede.  Bij de mannen trok Kahlefeldt in een eindsprint de zege naar zich toe.  Bekijk hier het filmpje.  Macca deed beter dan in Kitzbuhl en werd 26ste.  Peter Croes hield de Belgische eer hoog op een 36ste plaats.

Bij de vrouwen was het nogmaals Australië boven.  3 Australische vrouwen op het podium en alle 3 met dezelfde voornaam, Emma.  Moffatt, Jackson en Snowsill. Bekijk hier het filmpje.

PS : Toch zonde dat al dat bier zomaar weggegoten wordt.

woensdag 13 juli 2011

Hartoperatie voor Stadler



2 voudig Hawaï winnaar Normann Stadler heeft op 4 juli jongstleden een hartoperatie ondergaan.  Dit meldt het Commerzbank team op hun site.  Tijdens de operatie die uitgevoerd werd in het Heidelberg ziekenhuis werd een haperende hartklep hersteld en een aorta aneurism (zwelling in de aorta) verholpen.  Volgens de dienstdoende arts is de operatie goed verlopen en kan de revalidatie beginnen.

dinsdag 12 juli 2011

The post race blues




De voorbereiding, de taper, je hoofddoel van het jaar.  De wedstrijd is afgelopen, je hebt je doel bereikt of misschien net niet.  Na de trainingsstructuur van de afgelopen maanden, de euforie de eerste dagen na de wedstrijd val je daarna in een klein niemandsland.  Ook dat blijkt al weer normaal te zijn.  Lees hier een artikel over de blues na de wedstrijd.

maandag 11 juli 2011

Ticket to Hawaï

Iedere triatleet droomt er wel van ooit eens deel te nemen aan de moeder der triatlons, die op Hawaï, daar waar het allemaal begon.  Om daar te geraken moet je je kwalificeren in je age groep, en daar wringt het schoentje.  De tijden worden alsmaar sneller en sneller.  Dirk Bullen en Erik Thijs van onze club slaagden er in om in Klagenfurt het felbegeerde ticket te bemachtigen.  Als je ziet welke tijden zij daarvoor nodig hadden.  Dirk 8u44, "slechts" 4de in de M30-34, 5 slots.  Erik in de M45-49 deed 9u16 erover en was 5de, 6 slots.

Als ik dan naar mijn eigen age groep kijk, de M40-44 waar er 8 slots op een eigenaar stonden te wachten dan zie ik dat de eerste er 8u34 over doet, de 2de, verdomme een ex prof is, Bernhard Keller, en de 8ste met 8u56 nog steeds onder de 9u blijft.  Er blijven amper kruimels over als je niet onder de 9u zit.

zondag 10 juli 2011

Recorddag @ Roth

Andreas Raelert heeft in Challenge Roth het 1 week oude record van Marino Vanhoenacker al van de tabellen geveegd.  Met 7u41 deed hij 3’ sneller dan Bink in Oostenrijk. Zijn race splits (46’18 – 4u11’43 ook dat is een record – 2u40’52) Maar Vanhoenacker pakt het positief op en liet volgende al los op de wereld via facebook.
“Thanks for waking me up again Andi, congratulations to you, we see each other on The Big Island”
Die andere recordbreekster Wellington deed op haar beurt exact 1 minuut af van haar tijd van vorig jaar waardoor dit record staat op 8u18’.  Dit leverde haar een 5de plaats algemeen op en een 2de looptijd algemeen. Wellington’s race splits (49’49 – 4u40’39” – 2u44’35)
Bekijk hier de sub 8u mannen full distance finishes lijst